Praha.cz

 
Muzea a výstavy
Opravená Rothmayerova vila se otevře veřejnosti
Sobota, 19. duben 2014 15:05
Opravená Rothmayerova vila se otevře veřejnosti

Rothmayerova vila ve Střešovicích se příští rok otevře veřejnosti. Její nový správce, Muzeum hlavního města Prahy, v ní plánuje otevřít expozici určenou pro malé skupiny návštěvníků. Tématem expozice bude život a dílo architekta Otto Rothmayera a jeho učitele Josipa Plečnika. Vila je památkově chráněná a v poslední době prošla rekonstrukcí, která vrátila její vzhled z 50 let.

Celý článek...
 
Jan Saudek vystavuje v podkroví Malostranské besedy
Pondělí, 14. duben 2014 06:31
Výstava Jana Saudka

Snad nejznámější český fotograf Jan Saudek vystavuje svá díla v pražské Malostranské besedě. Výstava nese název Odhalení, neboť zde umělec odhaluje svá díla veřejnosti. A jsou zde totiž i taková, která jste ještě nikde neměli možnost vidět. Prostory výstavy nabízejí příjemnou atmosféru, je odtud i krásný výhled na Prahu.

Celý článek...
 
„Víra“ odcizená a navrácená v Muzeu Policie ČR v Praze
Sobota, 22. březen 2014 07:01
„Víra“ odcizená a navrácená v Muzeu Policie ČR v Praze

Od čtvrtka 20. března až do konce srpna 2014 nabízí Muzeum Policie ČR v Praze ke shlédnutí výstavu „Víra“ odcizená a navrácená. Veřejnost má možnost prohlédnout si mnoho artefaktů, které byly z našich kostelů odcizeny a poté vyvezeny do zahraničí za účelem prodeje. Některé se ale podařilo vrátit zpět do ČR. Stojí za tím především pečlivá a trpělivá práce mnoha policistů. Součástí výstavy jsou i informace o tom, jak se podobné případy vyšetřují a co všechno vlastně policie v takových situacích dělá. !

Celý článek...
 
Zajímavé výstavy Národního muzea, jaro 2014
Čtvrtek, 20. březen 2014 20:06
NarodniMuzeum.jpg

Národní muzeum - to není jen budova v horní části Václavského náměstí, ale i Náprstkovo muzeum, Muzeum hudby, Památník na Vítkově nebo Musaion - Letohrádech Kinských na Smíchov. V současnosti je pro návštěvníky připraveno několik výstav, z nichž některé budou v nejbližších dnech či týdnech končit a je tedy poslední šance vidět zajímavé exponáty a dozvědět se zajímavosti z historie.

Celý článek...
 
Oskar Kokoschka – GRAFIKA – výstava v konírně Paláce Kinských
Neděle, 13. říjen 2013 13:26

V Paláci Kinských na Staroměstském náměstí je od 4. října 2013 do 5. ledna 2014 výstava grafik a kreseb Oskara Kokoschky, spolutvůrce expresionistického uměleckého hnutí a jednoho ze zakladatelů moderního světového umění. Výstava představuje reprezentativní průřez jeho stále živou grafickou tvorbou od počátků v roce 1913 až do konce jeho života v roce 1980.

Celý článek...
 
Tři – výstava pro milovníky keramiky a porcelánu v Galerii Nová síň v Praze
Úterý, 08. říjen 2013 15:07
Tři – výstava pro milovníky keramiky a porcelánu v Galerii Nová síň v Praze

Tři – výstava keramické plastiky, porcelánových figurek a keramiky v kombinaci s kovem bude zahájena dnes v 18 hod vernisáží v Galerii Nová síň v Praze. Výstava potrvá do 3. listopadu 2013 a nabídne ke zhlédnutí práce sochařů střední generace Evy Slavíkové, Jiřího Laštovičky a Tomáše Prolla.

Celý článek...
 


Strana 5 z 6